måndag 4 oktober 2010

Viktminskning steg 2

Vi har valt den sundaste metoden att gå ner i vikt på, genom träning. Genom att träna kommer du underhålla din kropp, bygga viktiga muskler och har mycket större kontroll över din vikt. Träningen är bara en del av viktminskningen eftersom din kost spelar en stor roll i hur du kommer lyckas. Alla kan, och alla som vill kan lyckas med att gå ner i vikt.


När du väljer träningsform är det bästa om du väljer något som du tycker om att göra. Det kan vara alltifrån badminton till jogging. Huvudsaken är att du trivs med din träning snarare än att du tränar överhuvudtaget.


Så när du börjar kolla över eventuella träningsformer ska du titta efter träningsformer som du själv trivs med. Är det en träningsform som kräver mer än en utövare kan du alltid fråga en vän eller gå med i en förening.


Under tiden som du tränar kommer din kondition utvecklas och du kommer klara mer mot vad du gjort tidigare. Du kommer att se dig själv utvecklas inom träningen, samtidigt som du kommer att gå ner i vikt och leva ett hälsosammare liv. Du kommer också må bättre både på in- och utsidan och kommer att fungera bättre i ditt vardagsliv.
Här är några tänkbara träningsformer om du har svårt att komma på några själv:
  • Fotboll
  • Styrketräning
  • Kampsport
  • Jogging
  • Innebandy
  • Tennis
  • spinning


Hur ofta ska jag träna?

För att du ska få tillräckligt med rörelse är 2 dagar i veckan minimum. Har du ett stillasittande jobb kan du klämma in en tredje dag som minimum. Träningspassen bör åtminstone ligga på 45 minuter vardera.
Överdriv inte träningen för då är det större risk att du åker på en skada eller tröttnar snabbt. Ta det istället lugnt och njut av den träning du utför. Under tiden som du utvecklas kan du öka träningen om du känner för det.
När du har valt tärningsform kan du gå vidare till steg 3.